• Lorem ipsum

Er bestaan veel verschillende soorten technieken die gebruikt voor het produceren van de handschoenen. Dit heeft vooral invloed op de pasvorm en waar de stiksels van de handschoen zich bevinden, wat weer van invloed op de duurzaamheid van je handschoen.

Roll finger

Bij de 'roll finger' techniek is de foam letterlijk om je vinger heen gerold. Dit zorgt voor een groter oppervlak om de bal mee te vangen. Deze techniek is geliefd bij keepers met grotere handen.

Negative cut

Bij handschoenen met 'negative cut' bevinden de stiksels zich aan de binnenkant van de handschoen, dit maakt dat de handschoen strakker om je hand zit en als het ware als een tweede huid aanvoelt.

Platte vinger

Dit is een van de oudste technieken. Handschoenen met de 'platte vinger' techniek zitten losser dan handschoenen waarbij een andere techniek gebruikt is. De handschoenen hebben een groot vangoppervlak.

Hybrid

Hybride handschoenen bevatten een combinatie van meerdere technieken. Hierbij wordt geprobeerd het beste van meerdere werelden bij elkaar te brengen.

Sinds jaar en dag bestaan er keepershandschoenen met en zonder fingersave. Fingersave is een stukje kunststof achter alle vingers, behalve de duim. Deze fingersave dient als bescherming tegen het naar achter klappen van je vingers. Tegenwoordig zijn er ook veel modellen beschikbaar met fingersave die uit de handschoen te halen is.

Zonder fingersave

Keepershandschoenen zonder fingersave geven je vingers meer vrijheid in de handschoen om te bewegen en dwingen je vingers niet in een standaard positie. Daarentegen is het risico op blessures aan de vingers bij deze modellen hoger.

Met fingersave

Fingersave in keepershandschoenen zorgt ervoor dat de kans op blessures aan de vingers aanzienlijk wordt verlaagd. Vingers kunnen bijna niet meer achterover klappen en gekneusde of gebroken vingers komen hiermee zo goed als nooit voor. Wel beperkt de fingersave je bewegingsvrijheid in de handschoen en kunnen je vingers “lui” worden waardoor ze juist sneller gekwetst raken wanneer je stopt met het gebruik van fingersave.

Waar vroege alle keepershandschoenen een brede polsband hadden die één keer om de pols gedraaid kon worden, bestaan er tegenwoordig meerdere varianten. De meest voorkomende is nog steeds de enkele polsband, maar keepershandschoen met dubbele band en zonder band zijn steeds vaker te vinden.

Met band

De meeste keepershandschoenen maak je vast doormiddel van een polsband met klittenband. Deze polsband zorgt ervoor dat de handschoen goed om je hand heen blijft zitten en geeft versteviging aan de pols. Tegenwoordig zijn er ook handschoenen met een zogenoemde “dubbele band”, deze band kan je twee keer om de pols draaien en geeft daardoor een steviger gevoel.

Zonder band

Tegenwoordig bestaan er keepershandschoenen zonder polsband. Bij sommige negative naad handschoenen is de pasvorm zo strak dat geen band meer nodig is om hem op zijn plek te houden. Een keeprshandschoen zonder polsband zorgt voor meer bewegingsvrijheid en is lichter in gewicht.

Merken gebruiken verschillende soorten latex om de handpalm van een keepershandschoen mee te bekleden, waarbij de ene soort latex meer grip heeft dan een ander. Het probleem is alleen dat merken de verschillende soorten latex namen geven die net zo mooi klinken als dat ze onduidelijk zijn. Daarnaast is het op het internet niet mogelijk om de handschoen zelf aan te trekken, waardoor het lastig kan zijn om een idee te krijgen bij wat je van de grip kan verwachten. Wij van qeepers hebben daarom alle handschoenen uitvoerig getest en laten testen. Aan de hand van deze ervaringen hebben wij de handschoenen sterren gegeven. Hoe meer sterren, des te beter de grip onder droge weersomstandigheden.

Merken gebruiken verschillende soorten latex om de handpalm van een keepershandschoen mee te bekleden, waarbij de ene soort latex meer grip heeft dan een ander. Het probleem is alleen dat merken de verschillende soorten latex namen geven die net zo mooi klinken als dat ze onduidelijk zijn. Sommige keepershandschoenen verliezen grip wanneer ze nat worden en andere presteren juist het beste wanneer ze nat zijn. Om een beeld te krijgen bij wat van toepassing is voor de verschillende keepershandschoennen, hebben wij alle handschoenen uitvoerig getest en laten testen. Aan de hand van deze ervaringen hebben wij de handschoenen sterren gegeven. Hoe meer sterren, des te beter de grip in natte omstandigheden.

Met de intrede van kunstgras is de levensduur van keepershandschoenen korter geworden. Hoe zachter de latex (handpalm) van de handschoen, hoe korter de levensduur is vaak de praktijk. Omdat het voor u moeilijk is om op internet te zien hoe de latex aanvoelt en dus een inschatting van de levensduur lastig te maken is, hebben wij dat voor u gedaan. Alle handschoenen zijn door keepers op verschillende niveaus getest en hebben vervolgens een aantal sterren toegewezen gekregen. De schaal is, hoe meer sterren hoe langer de keepershandschoenen hun niveau behielden.

Keepershandschoenen maat 8

-11%
uhlsport Pure Alliance Absolutgrip - Negative
uhlsport
Pure Alliance Absolutgrip - Negative
90,00 79,95
Reusch Attrakt Freegel Fusion - Negative
Reusch
Attrakt Freegel Fusion - Negative
89,95
-12%
keuze
uhlsport Pure Alliance Supergrip - Negative
uhlsport
Pure Alliance Supergrip - Negative
120,00 105,95
-11%
Reusch Attrakt Freegel Infinity Resistor - Negative
-34%
Reusch Arrow S1 World Keeper - Negative
Reusch
Arrow S1 World Keeper - Negative
70,00 45,95
-8%
uhlsport Comfort Absolutgrip - Negative
uhlsport
Comfort Absolutgrip - Negative
70,00 64,75
-5%
keuze
REAL Spyder - Negative
REAL
Spyder - Negative
90,00 85,49
-6%
REAL Star - Negative
REAL
Star - Negative
85,00 79,95
-24%
keuze
HO Soccer Guerrero pro - hybrid Roll/negative
HO Soccer
Guerrero pro - hybrid Roll/negative
90,00 68,50
-13%
uhlsport Pure Alliance Absolutgrip - Rollfinger
uhlsport
Pure Alliance Absolutgrip - Rollfinger
80,00 69,95
-33%
REAL Black - Hybrid
REAL
Black - Hybrid
90,00 59,95
-8%
uhlsport Pure Alliance Supersoft - Negative
uhlsport
Pure Alliance Supersoft - Negative
60,00 54,95
-6%
REAL Air Vented - Hybrid
REAL
Air Vented - Hybrid
85,00 79,95
-14%
HO Soccer Phenomenon Magnetic negative - Lime shadow
HO Soccer
Phenomenon Magnetic negative - Lime shadow
120,00 102,95
-8%
uhlsport Super Resist - Negative
uhlsport
Super Resist - Negative
70,00 64,75
-23%
HO Soccer Phenomenon Pro - Roll/Negative
HO Soccer
Phenomenon Pro - Roll/Negative
90,00 68,95
-10%
uhlsport Pure Alliance Soft Fingersave – Platte vinger