• Lorem ipsum

Er bestaan veel verschillende soorten technieken die gebruikt voor het produceren van de handschoenen. Dit heeft vooral invloed op de pasvorm en waar de stiksels van de handschoen zich bevinden, wat weer van invloed op de duurzaamheid van je handschoen.

Negative cut

Bij handschoenen met 'negative cut' bevinden de stiksels zich aan de binnenkant van de handschoen, dit maakt dat de handschoen strakker om je hand zit en als het ware als een tweede huid aanvoelt.

Sinds jaar en dag bestaan er keepershandschoenen met en zonder fingersave. Fingersave is een stukje kunststof achter alle vingers, behalve de duim. Deze fingersave dient als bescherming tegen het naar achter klappen van je vingers. Tegenwoordig zijn er ook veel modellen beschikbaar met fingersave die uit de handschoen te halen is.

Zonder fingersave

Keepershandschoenen zonder fingersave geven je vingers meer vrijheid in de handschoen om te bewegen en dwingen je vingers niet in een standaard positie. Daarentegen is het risico op blessures aan de vingers bij deze modellen hoger.

Waar vroege alle keepershandschoenen een brede polsband hadden die één keer om de pols gedraaid kon worden, bestaan er tegenwoordig meerdere varianten. De meest voorkomende is nog steeds de enkele polsband, maar keepershandschoen met dubbele band en zonder band zijn steeds vaker te vinden.

Met band

De meeste keepershandschoenen maak je vast doormiddel van een polsband met klittenband. Deze polsband zorgt ervoor dat de handschoen goed om je hand heen blijft zitten en geeft versteviging aan de pols. Tegenwoordig zijn er ook handschoenen met een zogenoemde “dubbele band”, deze band kan je twee keer om de pols draaien en geeft daardoor een steviger gevoel.

Zonder band

Tegenwoordig bestaan er keepershandschoenen zonder polsband. Bij sommige negative naad handschoenen is de pasvorm zo strak dat geen band meer nodig is om hem op zijn plek te houden. Een keeprshandschoen zonder polsband zorgt voor meer bewegingsvrijheid en is lichter in gewicht.

Merken gebruiken verschillende soorten latex om de handpalm van een keepershandschoen mee te bekleden, waarbij de ene soort latex meer grip heeft dan een ander. Het probleem is alleen dat merken de verschillende soorten latex namen geven die net zo mooi klinken als dat ze onduidelijk zijn. Daarnaast is het op het internet niet mogelijk om de handschoen zelf aan te trekken, waardoor het lastig kan zijn om een idee te krijgen bij wat je van de grip kan verwachten. Wij van qeepers hebben daarom alle handschoenen uitvoerig getest en laten testen. Aan de hand van deze ervaringen hebben wij de handschoenen sterren gegeven. Hoe meer sterren, des te beter de grip onder droge weersomstandigheden.

Merken gebruiken verschillende soorten latex om de handpalm van een keepershandschoen mee te bekleden, waarbij de ene soort latex meer grip heeft dan een ander. Het probleem is alleen dat merken de verschillende soorten latex namen geven die net zo mooi klinken als dat ze onduidelijk zijn. Sommige keepershandschoenen verliezen grip wanneer ze nat worden en andere presteren juist het beste wanneer ze nat zijn. Om een beeld te krijgen bij wat van toepassing is voor de verschillende keepershandschoennen, hebben wij alle handschoenen uitvoerig getest en laten testen. Aan de hand van deze ervaringen hebben wij de handschoenen sterren gegeven. Hoe meer sterren, des te beter de grip in natte omstandigheden.

Met de intrede van kunstgras is de levensduur van keepershandschoenen korter geworden. Hoe zachter de latex (handpalm) van de handschoen, hoe korter de levensduur is vaak de praktijk. Omdat het voor u moeilijk is om op internet te zien hoe de latex aanvoelt en dus een inschatting van de levensduur lastig te maken is, hebben wij dat voor u gedaan. Alle handschoenen zijn door keepers op verschillende niveaus getest en hebben vervolgens een aantal sterren toegewezen gekregen. De schaal is, hoe meer sterren hoe langer de keepershandschoenen hun niveau behielden.

Negative cut keepershandschoenen kopen? Gratis verzending

-34%
Reusch Arrow S1 World Keeper - Negative
Reusch
Arrow S1 World Keeper - Negative
70,00 45,95
-30%
Reusch Attrakt Freegel S1 Zwart - Negative
Reusch
Attrakt Freegel S1 Zwart - Negative
50,00 34,95
-12%
keuze
uhlsport Pure Alliance Supergrip - Negative
uhlsport
Pure Alliance Supergrip - Negative
120,00 105,95
Reusch Attrakt Freegel S1 Zwart - Junior
Reusch
Attrakt Freegel S1 Zwart - Junior
34,95
-5%
keuze
REAL Spyder - Negative
REAL
Spyder - Negative
90,00 85,49
ONEkeeper C-Tec Contact Pro – Negative
ONEkeeper
C-Tec Contact Pro – Negative
79,95
-11%
uhlsport Pure Alliance Absolutgrip - Negative
uhlsport
Pure Alliance Absolutgrip - Negative
90,00 79,95
-6%
REAL Star - Negative
REAL
Star - Negative
85,00 79,95
-8%
uhlsport Comfort Absolutgrip - Negative
uhlsport
Comfort Absolutgrip - Negative
70,00 64,75
-8%
uhlsport Super Resist - Negative
uhlsport
Super Resist - Negative
70,00 64,75
-10%
Reusch Attrakt Freegel Fusion - Negative
Reusch
Attrakt Freegel Fusion - Negative
100,00 89,95
AB1GK Undici Fuzo – Negative
AB1GK
Undici Fuzo – Negative
79,95
-11%
Reusch Attrakt Freegel Infinity Resistor - Negative
AB1GK Undici Nero – Negative
AB1GK
Undici Nero – Negative
69,95
ONEkeeper C-Tec Wet ‘n Dry Pro – Negative
ONEkeeper
C-Tec Wet ‘n Dry Pro – Negative
79,95
ONEkeeper C-Tec Contact Pro – Junior
ONEkeeper
C-Tec Contact Pro – Junior
64,95
-14%
HO Soccer Phenomenon Magnetic negative - Lime shadow
HO Soccer
Phenomenon Magnetic negative - Lime shadow
120,00 102,95
-8%
uhlsport Pure Alliance Supersoft - Negative
uhlsport
Pure Alliance Supersoft - Negative
60,00 54,95
-10%
uhlsport Super Resist - Junior
uhlsport
Super Resist - Junior
50,00 44,95
ONEkeeper C-Tec Aqua Pro – Negative
ONEkeeper
C-Tec Aqua Pro – Negative
79,95
ONEkeeper Iconic Contact - Negative
ONEkeeper
Iconic Contact - Negative
74,95
AB1GK Undici Nero – Junior
AB1GK
Undici Nero – Junior
56,95
ONEkeeper Iconic Aqua - Negative
ONEkeeper
Iconic Aqua - Negative
74,95
AB1GK Accademia Hex Retro – Negative
AB1GK
Accademia Hex Retro – Negative
53,95