• Lorem ipsum

Er bestaan veel verschillende soorten technieken die gebruikt voor het produceren van de handschoenen. Dit heeft vooral invloed op de pasvorm en waar de stiksels van de handschoen zich bevinden, wat weer van invloed op de duurzaamheid van je handschoen.

Negative cut

Bij handschoenen met 'negative cut' bevinden de stiksels zich aan de binnenkant van de handschoen, dit maakt dat de handschoen strakker om je hand zit en als het ware als een tweede huid aanvoelt.

Hybrid

Hybride handschoenen bevatten een combinatie van meerdere technieken. Hierbij wordt geprobeerd het beste van meerdere werelden bij elkaar te brengen.

Sinds jaar en dag bestaan er keepershandschoenen met en zonder fingersave. Fingersave is een stukje kunststof achter alle vingers, behalve de duim. Deze fingersave dient als bescherming tegen het naar achter klappen van je vingers. Tegenwoordig zijn er ook veel modellen beschikbaar met fingersave die uit de handschoen te halen is.

Zonder fingersave

Keepershandschoenen zonder fingersave geven je vingers meer vrijheid in de handschoen om te bewegen en dwingen je vingers niet in een standaard positie. Daarentegen is het risico op blessures aan de vingers bij deze modellen hoger.

Waar vroege alle keepershandschoenen een brede polsband hadden die één keer om de pols gedraaid kon worden, bestaan er tegenwoordig meerdere varianten. De meest voorkomende is nog steeds de enkele polsband, maar keepershandschoen met dubbele band en zonder band zijn steeds vaker te vinden.

Met band

De meeste keepershandschoenen maak je vast doormiddel van een polsband met klittenband. Deze polsband zorgt ervoor dat de handschoen goed om je hand heen blijft zitten en geeft versteviging aan de pols. Tegenwoordig zijn er ook handschoenen met een zogenoemde “dubbele band”, deze band kan je twee keer om de pols draaien en geeft daardoor een steviger gevoel.

Merken gebruiken verschillende soorten latex om de handpalm van een keepershandschoen mee te bekleden, waarbij de ene soort latex meer grip heeft dan een ander. Het probleem is alleen dat merken de verschillende soorten latex namen geven die net zo mooi klinken als dat ze onduidelijk zijn. Daarnaast is het op het internet niet mogelijk om de handschoen zelf aan te trekken, waardoor het lastig kan zijn om een idee te krijgen bij wat je van de grip kan verwachten. Wij van qeepers hebben daarom alle handschoenen uitvoerig getest en laten testen. Aan de hand van deze ervaringen hebben wij de handschoenen sterren gegeven. Hoe meer sterren, des te beter de grip onder droge weersomstandigheden.

Merken gebruiken verschillende soorten latex om de handpalm van een keepershandschoen mee te bekleden, waarbij de ene soort latex meer grip heeft dan een ander. Het probleem is alleen dat merken de verschillende soorten latex namen geven die net zo mooi klinken als dat ze onduidelijk zijn. Sommige keepershandschoenen verliezen grip wanneer ze nat worden en andere presteren juist het beste wanneer ze nat zijn. Om een beeld te krijgen bij wat van toepassing is voor de verschillende keepershandschoennen, hebben wij alle handschoenen uitvoerig getest en laten testen. Aan de hand van deze ervaringen hebben wij de handschoenen sterren gegeven. Hoe meer sterren, des te beter de grip in natte omstandigheden.

Met de intrede van kunstgras is de levensduur van keepershandschoenen korter geworden. Hoe zachter de latex (handpalm) van de handschoen, hoe korter de levensduur is vaak de praktijk. Omdat het voor u moeilijk is om op internet te zien hoe de latex aanvoelt en dus een inschatting van de levensduur lastig te maken is, hebben wij dat voor u gedaan. Alle handschoenen zijn door keepers op verschillende niveaus getest en hebben vervolgens een aantal sterren toegewezen gekregen. De schaal is, hoe meer sterren hoe langer de keepershandschoenen hun niveau behielden.

Wat zijn nu de beste keepershandschoenen? Wij hebben ze getest

uhlsport Pure Alliance Supergrip - Negative
#1
uhlsport
Pure Alliance Supergrip - Negative
Met de uhlsport Pure Alliance Supergrip kies je voor het nieuwe topmodel van uhlsport. De keepershandschoenen beschikken over de ‘supergrip’ latex van uhlsport, wij hebben nog niet eerder een latex met zoveel grip gezien. Direct uit de verpakking plakt de
120,00 105,95
Reusch
Attrakt Freegel Fusion - Negative
De Reusch Attrakt Freegel Fuison keepershandschoenen zijn voorzien van de beste latex van Reusch! Deze latex is de keuze van Lloris en Szczęsny en biedt een geweldige grip en duurzaamheid in alle weersomstandigheden. Aan de bovenkant van de handschoenen z
89,95
REAL Spyder - Negative
#3
REAL
Spyder - Negative
Met de Spyder heeft REAL weer een nieuwe tophandschoen op de markt gebracht! De handschoenen zijn gemaakt uit één stuk isolerend materiaal, waardoor je veel minder snel last hebt van koude handen. De handschoen bevat 1e klasse Duitse latex, waardoor de gr
90,00 85,49
uhlsport Pure Alliance Absolutgrip - Negative
#4
uhlsport
Pure Alliance Absolutgrip - Negative
De uhlsport Pure Alliance Absolutgrip Reflex is jouw go-to wanneer je op zoek bent naar een handschoen met geweldige grip en strakke pasvorm. De latex is heel erg zacht en plakt zodra je hem uit de verpakking haalt. Vooral onder droge omstandigheden zul j
90,00 79,95
HO Soccer Guerrero pro - hybrid Roll/negative
#5
HO Soccer
Guerrero pro - hybrid Roll/negative
De volledig witte HO soccer Guerrero pro is een stijlvolle keepershandschoen met goede grip onder alle weersomstandigheden. De grip is goed voor een ruim voldoende onder droge omstandigheden, maar is pas echt op zijn best bij regen of wanneer je de handsc
90,00 68,50
REAL Star - Negative
#6
REAL
Star - Negative
De Star Negative is de topper van REAL als het gaat om natte omstandigheden. De superzachte, water absorberende latex heeft de eigenschap om steeds meer grip te krijgen des te natter hij wordt. Deze eigenschap maakt dit een perfecte handschoen voor tijden
85,00 79,95