• Lorem ipsum

Er bestaan veel verschillende soorten technieken die gebruikt voor het produceren van de handschoenen. Dit heeft vooral invloed op de pasvorm en waar de stiksels van de handschoen zich bevinden, wat weer van invloed op de duurzaamheid van je handschoen.

Roll finger

Bij de 'roll finger' techniek is de foam letterlijk om je vinger heen gerold. Dit zorgt voor een groter oppervlak om de bal mee te vangen. Deze techniek is geliefd bij keepers met grotere handen.

Negative cut

Bij handschoenen met 'negative cut' bevinden de stiksels zich aan de binnenkant van de handschoen, dit maakt dat de handschoen strakker om je hand zit en als het ware als een tweede huid aanvoelt.

Hybrid

Hybride handschoenen bevatten een combinatie van meerdere technieken. Hierbij wordt geprobeerd het beste van meerdere werelden bij elkaar te brengen.

Sinds jaar en dag bestaan er keepershandschoenen met en zonder fingersave. Fingersave is een stukje kunststof achter alle vingers, behalve de duim. Deze fingersave dient als bescherming tegen het naar achter klappen van je vingers. Tegenwoordig zijn er ook veel modellen beschikbaar met fingersave die uit de handschoen te halen is.

Zonder fingersave

Keepershandschoenen zonder fingersave geven je vingers meer vrijheid in de handschoen om te bewegen en dwingen je vingers niet in een standaard positie. Daarentegen is het risico op blessures aan de vingers bij deze modellen hoger.

Met fingersave

Fingersave in keepershandschoenen zorgt ervoor dat de kans op blessures aan de vingers aanzienlijk wordt verlaagd. Vingers kunnen bijna niet meer achterover klappen en gekneusde of gebroken vingers komen hiermee zo goed als nooit voor. Wel beperkt de fingersave je bewegingsvrijheid in de handschoen en kunnen je vingers “lui” worden waardoor ze juist sneller gekwetst raken wanneer je stopt met het gebruik van fingersave.

Verwijderbare fingersave

Bij de keepershandschoenen met verwijderbare fingersave is aan de achterkant van de handschoen een in-en uitgang gemaakt voor de kunstof fingersave. In de meeste gevallen is deze ingang met klittenband te openen en sluiten, dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld wilt trainen met fingersave maar wedstrijden graag zonder keept.

Waar vroege alle keepershandschoenen een brede polsband hadden die één keer om de pols gedraaid kon worden, bestaan er tegenwoordig meerdere varianten. De meest voorkomende is nog steeds de enkele polsband, maar keepershandschoen met dubbele band en zonder band zijn steeds vaker te vinden.

Met band

De meeste keepershandschoenen maak je vast doormiddel van een polsband met klittenband. Deze polsband zorgt ervoor dat de handschoen goed om je hand heen blijft zitten en geeft versteviging aan de pols. Tegenwoordig zijn er ook handschoenen met een zogenoemde “dubbele band”, deze band kan je twee keer om de pols draaien en geeft daardoor een steviger gevoel.

Zonder band

Tegenwoordig bestaan er keepershandschoenen zonder polsband. Bij sommige negative naad handschoenen is de pasvorm zo strak dat geen band meer nodig is om hem op zijn plek te houden. Een keeprshandschoen zonder polsband zorgt voor meer bewegingsvrijheid en is lichter in gewicht.

Merken gebruiken verschillende soorten latex om de handpalm van een keepershandschoen mee te bekleden, waarbij de ene soort latex meer grip heeft dan een ander. Het probleem is alleen dat merken de verschillende soorten latex namen geven die net zo mooi klinken als dat ze onduidelijk zijn. Daarnaast is het op het internet niet mogelijk om de handschoen zelf aan te trekken, waardoor het lastig kan zijn om een idee te krijgen bij wat je van de grip kan verwachten. Wij van qeepers hebben daarom alle handschoenen uitvoerig getest en laten testen. Aan de hand van deze ervaringen hebben wij de handschoenen sterren gegeven. Hoe meer sterren, des te beter de grip onder droge weersomstandigheden.

Merken gebruiken verschillende soorten latex om de handpalm van een keepershandschoen mee te bekleden, waarbij de ene soort latex meer grip heeft dan een ander. Het probleem is alleen dat merken de verschillende soorten latex namen geven die net zo mooi klinken als dat ze onduidelijk zijn. Sommige keepershandschoenen verliezen grip wanneer ze nat worden en andere presteren juist het beste wanneer ze nat zijn. Om een beeld te krijgen bij wat van toepassing is voor de verschillende keepershandschoennen, hebben wij alle handschoenen uitvoerig getest en laten testen. Aan de hand van deze ervaringen hebben wij de handschoenen sterren gegeven. Hoe meer sterren, des te beter de grip in natte omstandigheden.

Met de intrede van kunstgras is de levensduur van keepershandschoenen korter geworden. Hoe zachter de latex (handpalm) van de handschoen, hoe korter de levensduur is vaak de praktijk. Omdat het voor u moeilijk is om op internet te zien hoe de latex aanvoelt en dus een inschatting van de levensduur lastig te maken is, hebben wij dat voor u gedaan. Alle handschoenen zijn door keepers op verschillende niveaus getest en hebben vervolgens een aantal sterren toegewezen gekregen. De schaal is, hoe meer sterren hoe langer de keepershandschoenen hun niveau behielden.

Top 10 keepershandschoenen onder 80 euro

uhlsport Pure Alliance Absolutgrip - Negative
#1
uhlsport
Pure Alliance Absolutgrip - Negative
De uhlsport Pure Alliance Absolutgrip Reflex is jouw go-to wanneer je op zoek bent naar een handschoen met geweldige grip en strakke pasvorm. De latex is heel erg zacht en plakt zodra je hem uit de verpakking haalt. Vooral onder droge omstandigheden zul j
90,00 79,95
Reusch Attrakt Freegel Infinity Resistor - Negative
#2
Reusch
Attrakt Freegel Infinity Resistor - Negative
Met de Attrakt Freegel Infinity Resistor heeft Reusch een zeer comfortabele en vooral duurzame handschoen ontwikkeld voor keepen op gras en kunstgras. De gloednieuwe Reusch Grip Infinity match latex heeft een geweldige combinatie van duurzaamheid en grip.
90,00 79,95
Reusch Arrow S1 World Keeper - Negative
#3
Reusch
Arrow S1 World Keeper - Negative
De nieuwe Arrow S1 World Keeper keepershandschoenen van Reusch zijn licht, zitten fijn en hebben bovengemiddeld veel grip. De latex op deze keepershandschoenen is een van de betere van Reusch en presteert dan ook uitmuntend op het gebied van grip en dempi
70,00 45,95
AB1GK
Undici Nero – Negative
De AB1GK Undici Nero is één van de nieuwste keepershandschoenen op de markt. De zachte latex zorgt voor een fijne grip, die iets vochtig op zijn best is. Tussen de vingers heeft de Undici Nero keepershandschoen een luchtdoorlatende stof, hierdoor kan je h
69,95
ONEkeeper
C-Tec Contact Pro – Negative
De moderne ONEkeeper C-Tec Contact Pro keepershandschoenen zijn gemaakt met de nieuwste materialen en technologieën. De latex van deze zwarte variant heeft het vermogen om direct na het verwijderen van het plastic beschermlaagje aan de bal vast te plakken
79,95
AB1GK
Undici Gallatico – Hybrid
Het nieuwe pronkjuweel uit Engeland is de AB1GK Undici Gallatico. Een keepershandschoen met de laatste ontwikkelingen op het gebied van design, materialen en productietechnieken. De vernieuwde latex van AB1GK heeft in alle weersomstandigheden buitengewoon
79,95
uhlsport Pure Alliance Absolutgrip - Rollfinger
#7
uhlsport
Pure Alliance Absolutgrip - Rollfinger
De uhlsport Pure Alliance Absolutgrip Rollfinger is een geweldige keepershandschoen wanneer je op zoek bent naar een handschoen met geweldige grip en rollfinger pasvorm. De latex is heel erg zacht en plakt zodra je hem uit de verpakking haalt. Vooral onde
80,00 69,95
HO Soccer Guerrero pro - hybrid Roll/negative
#8
HO Soccer
Guerrero pro - hybrid Roll/negative
De volledig witte HO soccer Guerrero pro is een stijlvolle keepershandschoen met goede grip onder alle weersomstandigheden. De grip is goed voor een ruim voldoende onder droge omstandigheden, maar is pas echt op zijn best bij regen of wanneer je de handsc
90,00 68,50
uhlsport Comfort Absolutgrip - Negative
#9
uhlsport
Comfort Absolutgrip - Negative
De uhlsport Comfort Absolutgrip is geweldig wanneer je op zoek bent naar een handschoen met uitmuntende grip, een strakke pasvorm en veel flexibiliteit. De latex is heel erg zacht en plakt zodra je hem uit de verpakking haalt. Vooral onder droge omstandig
70,00 64,75
ONEkeeper
Pro Classic Aqua - Rollfinger
Een tophandschoen van ONEkeeper voor natte weersomstandigheden! De latex van deze handschoenen komt uit Duitsland en heeft onder natte omstandigheden de beste grip van alle door ONEkeeper gebruikte latex. De latex voert het water af, waardoor het zijn gri
69,95