• Lorem ipsum

Er bestaan veel verschillende soorten technieken die gebruikt voor het produceren van de handschoenen. Dit heeft vooral invloed op de pasvorm en waar de stiksels van de handschoen zich bevinden, wat weer van invloed op de duurzaamheid van je handschoen.

Roll finger

Bij de 'roll finger' techniek is de foam letterlijk om je vinger heen gerold. Dit zorgt voor een groter oppervlak om de bal mee te vangen. Deze techniek is geliefd bij keepers met grotere handen.

Negative cut

Bij handschoenen met 'negative cut' bevinden de stiksels zich aan de binnenkant van de handschoen, dit maakt dat de handschoen strakker om je hand zit en als het ware als een tweede huid aanvoelt.

Hybrid

Hybride handschoenen bevatten een combinatie van meerdere technieken. Hierbij wordt geprobeerd het beste van meerdere werelden bij elkaar te brengen.

Sinds jaar en dag bestaan er keepershandschoenen met en zonder fingersave. Fingersave is een stukje kunststof achter alle vingers, behalve de duim. Deze fingersave dient als bescherming tegen het naar achter klappen van je vingers. Tegenwoordig zijn er ook veel modellen beschikbaar met fingersave die uit de handschoen te halen is.

Zonder fingersave

Keepershandschoenen zonder fingersave geven je vingers meer vrijheid in de handschoen om te bewegen en dwingen je vingers niet in een standaard positie. Daarentegen is het risico op blessures aan de vingers bij deze modellen hoger.

Waar vroege alle keepershandschoenen een brede polsband hadden die één keer om de pols gedraaid kon worden, bestaan er tegenwoordig meerdere varianten. De meest voorkomende is nog steeds de enkele polsband, maar keepershandschoen met dubbele band en zonder band zijn steeds vaker te vinden.

Met band

De meeste keepershandschoenen maak je vast doormiddel van een polsband met klittenband. Deze polsband zorgt ervoor dat de handschoen goed om je hand heen blijft zitten en geeft versteviging aan de pols. Tegenwoordig zijn er ook handschoenen met een zogenoemde “dubbele band”, deze band kan je twee keer om de pols draaien en geeft daardoor een steviger gevoel.

Zonder band

Tegenwoordig bestaan er keepershandschoenen zonder polsband. Bij sommige negative naad handschoenen is de pasvorm zo strak dat geen band meer nodig is om hem op zijn plek te houden. Een keeprshandschoen zonder polsband zorgt voor meer bewegingsvrijheid en is lichter in gewicht.

Merken gebruiken verschillende soorten latex om de handpalm van een keepershandschoen mee te bekleden, waarbij de ene soort latex meer grip heeft dan een ander. Het probleem is alleen dat merken de verschillende soorten latex namen geven die net zo mooi klinken als dat ze onduidelijk zijn. Daarnaast is het op het internet niet mogelijk om de handschoen zelf aan te trekken, waardoor het lastig kan zijn om een idee te krijgen bij wat je van de grip kan verwachten. Wij van qeepers hebben daarom alle handschoenen uitvoerig getest en laten testen. Aan de hand van deze ervaringen hebben wij de handschoenen sterren gegeven. Hoe meer sterren, des te beter de grip onder droge weersomstandigheden.

Merken gebruiken verschillende soorten latex om de handpalm van een keepershandschoen mee te bekleden, waarbij de ene soort latex meer grip heeft dan een ander. Het probleem is alleen dat merken de verschillende soorten latex namen geven die net zo mooi klinken als dat ze onduidelijk zijn. Sommige keepershandschoenen verliezen grip wanneer ze nat worden en andere presteren juist het beste wanneer ze nat zijn. Om een beeld te krijgen bij wat van toepassing is voor de verschillende keepershandschoennen, hebben wij alle handschoenen uitvoerig getest en laten testen. Aan de hand van deze ervaringen hebben wij de handschoenen sterren gegeven. Hoe meer sterren, des te beter de grip in natte omstandigheden.

Met de intrede van kunstgras is de levensduur van keepershandschoenen korter geworden. Hoe zachter de latex (handpalm) van de handschoen, hoe korter de levensduur is vaak de praktijk. Omdat het voor u moeilijk is om op internet te zien hoe de latex aanvoelt en dus een inschatting van de levensduur lastig te maken is, hebben wij dat voor u gedaan. Alle handschoenen zijn door keepers op verschillende niveaus getest en hebben vervolgens een aantal sterren toegewezen gekregen. De schaal is, hoe meer sterren hoe langer de keepershandschoenen hun niveau behielden.

Top 10 keepershandschoenen onder 80 euro

uhlsport Pure Alliance Absolutgrip - Negative
#1
uhlsport
Pure Alliance Absolutgrip - Negative
De uhlsport Pure Alliance Absolutgrip Reflex is jouw go-to wanneer je op zoek bent naar een handschoen met geweldige grip en strakke pasvorm. De latex is heel erg zacht en plakt zodra je hem uit de verpakking haalt. Vooral onder droge omstandigheden zul j
90,00 79,95
Gladiator Sports GWATC - Negative
#2
Gladiator Sports
GWATC - Negative
Één van de Gladiator Sports topmodellen, ook gebruikt door profkeepers, is de GWATC keepershandschoen. Een kwalitatieve handschoen met opvallend gouden details en een strakke pasvorm. De grip van deze handschoenen is door de zogenoemde contact latex uitmu
90,00 79,95
ONEkeeper
C-Tec Contact Pro – Negative
De moderne ONEkeeper C-Tec Contact Pro keepershandschoenen zijn gemaakt met de nieuwste materialen en technologieën. De latex van deze zwarte variant heeft het vermogen om direct na het verwijderen van het plastic beschermlaagje aan de bal vast te plakken
79,95
REAL Star - Negative
#4
REAL
Star - Negative
De Star Negative is de topper van REAL als het gaat om natte omstandigheden. De superzachte, water absorberende latex heeft de eigenschap om steeds meer grip te krijgen des te natter hij wordt. Deze eigenschap maakt dit een perfecte handschoen voor tijden
85,00 79,95
HO Soccer Guerrero pro - hybrid Roll/negative
#5
HO Soccer
Guerrero pro - hybrid Roll/negative
De volledig witte HO soccer Guerrero pro is een stijlvolle keepershandschoen met goede grip onder alle weersomstandigheden. De grip is goed voor een ruim voldoende onder droge omstandigheden, maar is pas echt op zijn best bij regen of wanneer je de handsc
90,00 68,50
Reusch Attrakt Freegel Infinity Resistor - Negative
#6
Reusch
Attrakt Freegel Infinity Resistor - Negative
Met de Attrakt Freegel Infinity Resistor heeft Reusch een zeer comfortabele en vooral duurzame handschoen ontwikkeld voor keepen op gras en kunstgras. De gloednieuwe Reusch Grip Infinity match latex heeft een geweldige combinatie van duurzaamheid en grip.
90,00 79,95
AB1GK
Undici Gallatico – Hybrid
Het nieuwe pronkjuweel uit Engeland is de AB1GK Undici Gallatico. Een keepershandschoen met de laatste ontwikkelingen op het gebied van design, materialen en productietechnieken. De vernieuwde latex van AB1GK heeft in alle weersomstandigheden buitengewoon
79,95
Stanno Ultimate Grip II - Rollfinger
#8
Stanno
Ultimate Grip II - Rollfinger
De Stanno Ultimate Grip II is al jaren het beste verkochte model van Stanno. De klassieke keepershandschoen met focus op grip en demping, verder geen poespas. De handschoen heeft hierdoor bovengemiddeld veel grip en demping voor een relatief lage prijs.  
55,00 49,95
Reusch Arrow S1 World Keeper - Negative
#9
Reusch
Arrow S1 World Keeper - Negative
De nieuwe Arrow S1 World Keeper keepershandschoenen van Reusch zijn licht, zitten fijn en hebben bovengemiddeld veel grip. De latex op deze keepershandschoenen is een van de betere van Reusch en presteert dan ook uitmuntend op het gebied van grip en dempi
70,00 45,95
uhlsport Pure Alliance Absolutgrip - Rollfinger
#10
uhlsport
Pure Alliance Absolutgrip - Rollfinger
De uhlsport Pure Alliance Absolutgrip Rollfinger is een geweldige keepershandschoen wanneer je op zoek bent naar een handschoen met geweldige grip en rollfinger pasvorm. De latex is heel erg zacht en plakt zodra je hem uit de verpakking haalt. Vooral onde
80,00 69,95